TAHUKAH ANDA ?
Shaklee adalah syarikat pertama yang mewujudkan suplemen
protein berasaskan kacang soya. Sebenarnya, pengasingan soya pertama yang
pernah dihasilkan adalah dicipta oleh Dr. Forest C. Shaklee pada tahun 1970an.
Selang beberapa tahun kemudian, beberapa ujian klinikal telah membuktikan apa
yang ditemui oleh Dr. Shaklee sebelumnya iaitu protein soya merupakan sebuah
blok binaan utama bagi membina kesihatan jangka panjang.
SHAKLEE ENERGIZING SOY PROTEIN
Ini adalah makanan utama dalam program Shaklee. Amat penting
dalam diet harian kita. Ia merupakan minuman berkhasiat, sumber lengkap protein
secara biologi yang bermutu paling tinggi yang dihasilkan dari kacang soya. Ia
memberi tenaga yang berpanjangan dan membaikpulih sel-sel dan tisu-tisu yang
rosak.
Soy Protein Shaklee mengandungi 14 gram protein soya
semulajadi yang baik pada setiap hidangan. Diproses dengan air (bukan dengan
bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein
dan daidzein.
Soy Protein tidak mengandungi kolesterol dan laktosa. Ia
mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan oleh tubuh anda bagi mengekal
tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan
oleh tubuh dengan sendirinya. Produk Protein Soya ini adalah sumber-sumber kalsium
dan zat besi yang baik. Selain itu ia tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis,
pewarna dan bahan pengawet.
PROTEIN SOYA SHAKLEE IALAH NON-GMO SOY!
Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai
genetiknya, iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism), dimana ia
disahkan melalui Identity Preservation Program. Program ini memastikan soya
yang digunakan oleh Shaklee adalah dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula
ditanam, dituai hinggalah diproses.
RISIKO KEKURANGAN PROTEIN (SECARA UMUM):
1. Anemia (kurang darah atau kurang oksigen dalam darah)
2. Kidney disease (penyakit buah pinggang)
3. Liver (penyakit hati)
4. High Cholesterol (kolesterol tinggi)
5. Low blood pressure (tekanan darah rendah)
6. Low blood sugar (kandungan gula darah rendah)
7. Nerve instability (Fungsi saraf tak stabil)
8. Peptic ulcer (Ulser perut + usus)
9. Poor wound healing (Luka ambat sembuh)
10. Poor blood circulation (Pengaliran darah yang tidak
lancar)
11. Poor vision (Penglihatan kurang baik)
12. Irritability (Badan menggeletar)
13. Fatigue (Letih lesu)
14. Weakness (Lemah)
15. Water retention (Tinggi kandungan air dalam tisu badan)
16. Prolonged period of time mental retardation (Terancat
akal)
17. Lack of resistance to infection (Ketahanan badan rendah
terhadap jangkitan)
KELEBIHAN ESP IALAH :
1. Membantu membina dan perbaiki tisu-tisu badan, dari sel akan
terbentuk organ. Dari organ terhasilnya sistem. Ia penting kepada pembentukan
janin dan juga membantu untuk menambahkan susu.
2. Menyediakan 14gram protein kacang soya dalam setiap hidangan
untuk sihatkan jantung.
3. Setiap hidangan membekalkan 50% daripada Nilai Harian
kalsium untuk menyokong tulang yang kuat.
4. Kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat, payudara dan
menepous.
5. Indeks glisemik yang rendah untuk membantu mengekalkan paras
gula dalam darah.
6. Jadi... Apa yang anda akan dapat setelah minum ESP ni?
7. Pelajar dan pekerja atau individu dewasa : As energy booster
(kalau minum pagi2 tu. terasa energetic dan tak rasa lapar sangat.. so bonuslah
for weight management)
8. Lelaki : melindungi dari any disease(heart, cancer etc)
9. Ibu mengandung : for a healthier pregnancy – well-grown
fetus ; less late pregnancy discomfort.
10. Wanita : keanjalan kulit… (protein penting kepada mereka
yang ingin kulit yang cantik dan ton warna yang sekata. Mereka yang mempunyai
bekas jerawat yang berwarna hitam adalah disebabkan kekurangan protien untuk
membina sel baru dan menyingkirkan sel mati yang berwarna hitam tersebut).
No comments:
Post a Comment